Finansmannen Mats Qviberg firar 70-årsdagen i stor stil på exklusivt hotell i Stockholm

Den svenske finansmannen och miljardären Mats Qviberg firade sin 70-årsdag med stil på exklusiva Grand Hôtel i Stockholm. På plats fanns hundratals gäster, däribland en mängd kändisar och profiler från näringslivet och nöjesvärlden. Festen arrangerades av eventplaneraren Micael Bindefeld, som även arrangerade Qvibergs 60-årsfirande.

De första gästerna började anlända till Grand Hôtels entré i Vinterträdgården vid 17-tiden på fredagen. Bland gästerna fanns författaren och affärsmannen Jonas Bonnier, Niklas och Jenny Strömstedt, affärsmannen Douglas Roos, Tomas och Marie Ledin, kungavännen Anders Lettström, entreprenören och programledaren Gunilla von Platen samt skådespelerskan Louise Edlind Friberg, mest känd för sin roll som Malin i Saltkråkan.

Även societetsdrottningen Grete Qviberg kom till festen med sin nya kärlek, norrmannen Ole Christian Hammer, som hon träffade i Marbella där Hammer arbetar som fastighetsmäklare. Vilka artister som skulle uppträda på festen hölls hemligt, även för Qviberg själv. Lisa Nilsson, Benjamin Ingrosso, Peter Jöback och Carola sågs dock anlända till Grand Hôtel vid 19-tiden.

“Vi lärde känna Mats Qviberg när vi åkte skidor i Åre för 15 år sedan”, berättade Tomas Ledin innan han gick in på festen.

Mats Qviberg, som inledde sin finansiella karriär på Aktiv Placering och Hägglöfs efter studier vid Handelshögskolan i Stockholm, arbetade sedan som aktiemäklare på SE-banken innan han åtta år senare kom till Carnegie. År 1989 kontaktades han av Sven Hagströmer, som då drev Hagströmer Fondkommission. De två grundade senare investmentbanken Hagströmer & Qviberg AB, som senare bytte namn till HQ.

När Qviberg fick frågan om att fylla 70 år sa han: “Det känns bra. Idag är jag Sveriges äldsta 69-åring. I morgon är jag den yngsta 70-åringen.” Han tillade att det bästa i hans liv hittills har varit att få sina barn. Yrkesmässigt var det tiden på SE-banken under 1970- och 80-talen som han trivdes allra bäst med. “Jag var ung, nyfiken, hade barn och börsen gick på högvarv. Och alla hade för få aktier”, säger han.

När Qviberg blickar framåt planerar han att fortsätta arbeta. “Jag kommer att arbeta till slutet”, sa han. När det gäller hans födelsedagsönskningar vill han helt enkelt vara med sina vänner och familj. “Jag har ganska enkla vanor. Jag har bott i samma hus på Lidingö i 40 år och på vårt lantställe som vi byggde för 30 år sedan. Vi rör oss ganska långsamt. Jag har en ganska liten bil och är inte intresserad av prylar, det är inte det som bygger lycka”, avslutade han.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *