Kraftig brand i pub och affärscentrum i Bow, östra London, föranleder 100 brandmän att rycka ut

En kraftig brand bröt ut på en pub på Fairfield Road i Bow, östra London, vilket ledde till att åtta brandbilar och cirka 60 brandmän ryckte ut. Branden var så intensiv att röken syntes flera mil runt staden, vilket skapade en dramatisk bakgrund för Londonbor som var på väg hem på fredagskvällen.

London Fire Brigade bekräftade händelsen via Twitter och meddelade: “Åtta brandbilar och cirka 60 brandmän har kallats till en brand på en pub på Fairfield Road i #Bow. Mer information snart.”

I ett efterföljande uttalande avslöjade London Fire Brigade att branden hade eskalerat och krävt att femton brandbilar och cirka 100 brandmän skickades till ett affärscentrum på Fairfield Road i Bow. Branden hade slukat större delen av taket på en sexvåningsbyggnad, vilket gjorde det till en mycket synlig incident. Brigadens 999-kontrollcenter mottog 120 samtal som larmade dem om branden.

Brigaden kallades dit kl. 1804 och stannade kvar på platsen, med brandmän från Bethnal Green, Whitechapel, Homerton och omgivande brandstationer på plats. Orsaken till branden är fortfarande okänd.

Branden blev snabbt ett ämne för oro på sociala medier, med hundratals som uttryckte sin chock och skräck över branden. En användare vid namn StepneyLives twittrade: “Vi ber för alla inblandade i #Bow-branden, särskilt brandmännen på plats nu.”

Labour- och Co-op-rådet Amina Ali uttryckte också sin oro och twittrade: “Verkligen oroad över branden i Bow vid det gamla medborgarcentret / Poplars rådhus.”

Tower Hamlets Police uppmanade allmänheten att undvika området och twittrade: “Alla räddningstjänster arbetar hårt för att släcka en brand på Bow Road, korsningen med Fairfield Road, E3. Vänligen undvik området och ta andra vägar!”

Eftersom situationen fortsätter att utvecklas uppmanas allmänheten att hålla sig borta från området så att räddningstjänsten kan hantera situationen på ett effektivt sätt.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *