Lyckegårdskoncernen får strategisk order på bevattningssystem och pumpstationer till nya Crownwood Golf Course

Lyckegård Group AB, en ledande leverantör av hållbara lösningar för odling och grönytor, har meddelat en strategisk ordervinst inom affärsområdet Water, värd cirka 7,5 MSEK. Ordern, som vanns individuellt av KSAB och Östorps Bevattning, omfattar bevattningssystem, sprinklers och pumpstationer till den nya golfbanan Crownwood, belägen söder om Ängelholm. Leveransen förväntas ske under det tredje och fjärde kvartalet 2023.

KSAB kommer att leverera cirka 1 700 bevattningsspridare och styrsystem från RainBird, medan Östorp Bevattning kommer att leverera pumpstationer för att driva bevattningssystemen.

Crownwood är en golfbana som kommer att byggas mellan 2023 och 2024, med förväntat färdigställande i maj 2025. Bakom projektet står golfproffset Henrik Stenson, golfbanearkitekten Christian Lundin och investeraren Arild Karlsen. Banan kommer att bestå av en 18-hålsbana och en 11-hålsbana och blir den första golfbanan i Sverige som byggs med den internationella miljöcertifieringen GEO.

Lyckegårdskoncernens VD, Christian Bjärntoft, uttryckte sin glädje över ordervinsten och sade: “Det är glädjande att se hur det nyligen förvärvade bolaget KSAB, tillsammans med Östorps Bevattning, bevisar att Lyckegårdskoncernen kan leverera en stark slutprodukt och möta marknadens efterfrågan. Framöver ser vi fortsatta tillväxtmöjligheter genom att stärka vår marknadsledande position och erbjuda ett starkare helhetspaket.”

Lyckegård Group, ett holdingbolag, erbjuder genom sina dotterbolag en bred produktportfölj av lösningar för hållbar växtodling och grönytor. Bolagets verksamhet består av affärsområdena Soil & Seed, som omfattar jordbearbetning, sådd och mekanisk ogräsbekämpning, och Water, som omfattar bevattningssystem och underhåll av grönytor.

Bolagets totala produktsortiment täcker behoven under hela odlingsåret och kan användas av olika kundsegment som vill minska användningen av bekämpningsmedel, spara vatten, optimera insatserna och fatta mer effektiva och hållbara beslut. Hållbarhet är en nyckelfråga för dotterbolagens verksamheter och kunder, och i linje med detta arbetar Lyckegård med innovativa produkter och nya strategier för ett mer miljövänligt samhälle.

Lyckegård slutförde förvärvet av grönyteleverantören KSAB den 19 maj 2023. KSAB är verksamt inom bevattning, golf och konstgräs och förvärvade under 2021 Sydsvensk Bevattning som nu är ett helägt dotterbolag till KSAB. Genom förvärvet av KSAB, tillsammans med Östorps Bevattning, kommer Lyckegård att uppnå en marknadsledande position inom bevattning i Sverige och skapa flera synergier för att ytterligare stärka affärsområdet och bolagets tillväxt.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *